Splošni pogoji


Splošni pogoji poslovanja:

1. Uvod
Splošni pogoji poslovanja veljajo za dejavnost in storitve spletne trgovine www.spomincica.com in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupcev (ZVPot-UPB2). Spletno trgovino www.spomincica.com upravlja podjetje Tina Primc s.p., Kamniška cesta 19, Rodica, 1230 Domžale (v nadaljevanju "ponudnik"). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno stran in trgovino Spomincica.com, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju "kupec"). Vsebine so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene na spletni strani in spletni trgovini Spomincica.com, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike, fotografije, glasbo, video vsebine, programsko opremo, zvočne vsebine, grafiko, blagovne in storitvene znamke ter drugo.

Spletna trgovina www.spomincica.com, ponuja dostavo telegramov z voščili in darili v vse porodnišnice po Sloveniji, kakor tudi na domači naslov prejemnika. Spletna trgovina ponuja tudi prodajo izbranih izdelkov brez voščilnic na domači naslov prejemnika. V nadaljevanju se v besedilu pogojev poslovanja uporablja izraz "telegram", kar predstavlja tako voščilo v obliki telegrama kakor tudi voščilo v obliki telegrama, skupaj z izbranim darilom. Z naročilom telegrama oz. posameznega izdelka preko naročilnega postopka na www.spomincica.com ali preko kontaktne telefonske številke 041 352 256, kupec potrjuje seznanjenjenost in strinjanje s pogoji poslovanja spletnega mesta www.spomincica.com.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.spomincica.com, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoje poslovanja je ponudnik objavil na spletni strani www.spomincica.com in so veljavni od 11. decembra 2019. Podjetje Tina Primc s.p., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani www.spomincica.com kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

2. Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


3. Postopek naročila telegramov

Uporabnik lahko naroči dostavo telegrama v vse porodnišnice po Sloveniji oz. dostavo telegrama na poljubni naslov na območju Republike Slovenije. Telegram se lahko naroči preko spletne trgovine www.spomincica.com ali preko kontaktne telefonske številke 041 352 256.
Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.spomincica.com
Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.spomincica.com lahko uporabnik sprovede 24 ur na dan, vse dni v tednu, tudi ob nedeljah in praznikih. Po opravljenem naročilu prejme uporabnik elektronsko potrditev naročila na e-mail naslov, katerega je navedel ob naročilu.
Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.spomincica.com se lahko poravna s plačilnimi karticami preko sistema Paypal, s predračunom ali s Paypal računom.
Naročilo telegrama preko kontaktne telefonske številke 041 352 256
Naročilo telegrama preko kontaktne telefonske številke 041 352 256 lahko uporabnik sprovede med 8. in 16. uro od ponedeljka do petka:
 • Med 8. in 16. uro bodo naročila sprejeta s strani kontaktne osebe ponudnika, ki bo tudi svetovala uporabniku pri izboru voščilnic in daril.
 • V kolikor uporabnik želi oddati naročilo izven delovnega časa, naj svoje naročilo pošlje na e-mail naslov info@spomincica.com. Ponudnik pa bo poskrbel da bo na elektronski naslov odgovoril v 12-ih urah od prejema.

Naročilo telegrama preko kontaktne telefonske številke 041 352 256 se poravna z enakimi plačilnimi načini kot pri spletnem naročilu.

4. Stroški in dostava telegramov

Dostava telegramov je izvedena isti ali naslednji dan po sprejemu naročila, odvisno od časa naročila. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk je  GLS vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
Dostava telegramov v porodnišnice po Sloveniji. Dostava telegramov v porodnišnico Ljubljana, Postojna, Kranj, Jesenice, Celje, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Novo mesto, Brežice, Trbovlje, Izola ter Šempeter (Nova gorica):
Telegram dostavljamo vse dni v tednu, med vikendi in prazniki ne dostavljamo.
 • V si izdelki v spletni trgovini Spominčica bodo odpremljeni v roku 1-5 dni (odvisno od zaloge in časa naročila). 
 • Telegrami oddani ob petkih ter med vikendom so dostavljeni v ponedeljek, telegrami oddani med praznikih, so dostavljeni naslednji delovni dan. Telegrame dostavljamo od ponedeljka do petka, med vikendi in prazniki ne dostavljamo!
V kolikor mislite, da bo porodnica že doma, nam lahko sporočite tudi njen domači naslov.
Cena dostave je 5,90 EUR z vključenim 22% DDVjem. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

Dostava telegramov porodnicam se izvaja v skladu z navodili porodnišnic in pogoji poslovanja.

V rok dostave niso vključeni:
 • Dnevi, ko naslovna pošta ne posluje
 • Čas, ko dostavna služba nima organizirane dostave hitrih pošiljk
 • Čas zamude zaradi nepravilnega in nepopolnega naslova in kontaktnih podatkov
 • Čas zamude zaradi višje sile ali zaradi zastoja brez krivde podjetja Tina Primc s.p.
Porodnicam v Porodnišnici Postojna telegramov z darili ni dovoljeno prinašati v sobe, zato je z vodstvom Porodnišnice Postojna dogovorjen sledeči način dostave in vročitve telegramov; Porodnice lahko telegrame z darili, ki bodo prispeli na njihovo ime, prevzemajo pri pismonoši, ki bo v avli Porodnišnice Postojna vsak dan od ponedeljka do petka med 16.30 in 16.45 uro. Telegrame, ki bodo prispeli na pošto Postojna ob sobotah, lahko porodnice prevzamejo od ponedeljka dalje v avli Porodnišnice Postojna oziroma na pošti 6230 Postojna. Telegrame lahko v imenu porodnice in ob predložitvi izpolnjenega in podpisanega pooblastila prevzame tudi pooblaščenec, in sicer v avli Porodnišnice Postojna ali na pošti 6230 Postojna, Ulica 1. maja 2 a. Pošta 6230 Postojna posluje od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, ob sobotah med 8. in 12. uro. Telegrame brez daril (samo voščilnica) bo pošta izročila pooblaščeni osebi Porodnišnice Postojna, ki bo poskrbela za dostavo voščilnice v sobo.

Dostava telegramov/izdelkov na poljubni naslov na območju Republike Slovenije.
Dostava telegramov na poljubni domači naslov na območju Republike Slovenije je izvedena naslednji dan po sprejemu naročila, v kolikor je naročilo sprejeto do 14. ure. Vsa naročila sprejeta po 14. uri bodo odposlana naslednji delovni dan.

Dostava izdelkov na poljubni domači naslov na območju Republike Slovenije je izvedena naslednji dan po sprejemu naročila, v kolikor je naročilo sprejeto do 14. ure. Vsa naročila sprejeta po 14. uri bodo odposlana naslednji delovni dan.

Ob vikendu in praznikih se dostava ne opravlja, ampak se storitev opravi naslednji delovni .

Cena dostave na domač naslov je 3,90 EUR z vključenim 22% DDVjem (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

5. Dobavni rok

Rok dobave je  običajno 2-3 delovne dne, razen v izrednih primerih takrat pa bo Ponudnik predčasno s tem seznanil naročnika paketa.

6. Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www.spomincica.com ažurira in spreminja pogosto in hitro vendar pa zaradi velikega povpraševanja včasih lahko pride do napake in izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino. Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Vaša cena je cena, ki velja za nakup preko spleta.

7. Veljavnost ponudbe, cene in popusti

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR) in vključujejo 22% DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.spomincica.com in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini www.spomincica.com so občasno objavljena gesla, ki prinašajo določene popuste:
 • Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
 • Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
 • Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

8. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 • Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnikaUporabnik se lahko odloči za plačilo na naš poslovni račun. Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR. Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Tina Primc s.p. v roku 2 dni po prejemu predračuna. Plačilo se lahko izvede preko svojega e-bančnega računa (npr. Klik, Bank[@]Net itd.). V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite.V kolikor v dveh (2) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, bomo vaše naročilo stornirali.
 • Plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Paypal
 • Plačilo telegrama lahko preko sistema Paypal opravite s spodaj navedenimi plačilnimi karticami:
 • s plačilno kartico MasterCard,
 • s plačilno kartico Visa in Visa Electron,
 • s plačilno kartico American Express
 • s plačilno kartico Diners
 • Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca. V kolikor naročite telegram in bi želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročlila
9. Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec v roku ene (1) ure od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@spomincica.com ali pokliče na telefonsko številko 041 352 256. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Tina Primc s.p.) sklenjena.
Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro na kontaktni telefonski številki 041 352 256 in preko elektronskega naslova: info@spomincica.com.

10. 100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Zagotavljamo vam 14 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga
.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov Spomincica.com, Tina Primc s.p Kamniška cesta 19, 1230 Domžale ali po elektronski pošti na naslov info@spomincica.com.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Vsi izdelki kupljeni pri ponudniku www.spomincica.com so takšne narave, da jih je moč vrniti po pošti.

O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-naslov info@spomincica.com.

Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe.

Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 
11. E-novice in privolitve, ki se nanašajo na prejemanje spomincica.com e-novic:


V spletni trgovini spomincica.com v upravljanju s strani podjetja Tina Primc s.p., Kamniška cesta 19, Rodica, 1230 Domžale, sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.
Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje www.spomincica.com e-novic o aktualnih novostih, novicah, ponudbah ter nagradnih igrah, katerih organizator je Tina Primc s.p. ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki nagradno igro organizira v sodelovanju s spletno trgovino www.spomincica.com, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.
V tem primeru so to: e-pošta, ime in priimek.

Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:
1. (OBVEZNO) Privolitev za sledenje vašim aktivnostim v spletni trgovini www.spomincica.com:
•    Izvoz, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh spletne trgovine www.spomincica.com, nam omogočajo izvajanje naročenih storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh www.spomincica.com, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
•    Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

2. (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje www.spomincica.com e-novičk o aktualnih trendih, dogodkih, novih artiklih in drugih zanimivostih velja do preklica in obsega:
•    še naprej prvi obveščeni o novostih in prihajajočih dogodkih,
•    vedno prejeli informacije o vseh aktualnih ugodnostih,
•    nekajkrat na leto vas bomo razveselili z voščilom za čisto posebne dneve,
•    uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih spletnih trendih iz področja, ki jih pokriva naša spletna trgovinica
•    uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno,
•    izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh e-novičk,
•    obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@spomincica.com in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.
Poleg tega ima tudi naslednje pravice: - je to aktualno?
•    pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
•    pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
•    pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
•    pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
•    pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
•    pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

•    Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@spomincica.com.
•    Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika prorun.si storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
•    Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
 
12. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

13. Začasna prekinitev izvajanja storitev

Ponudnik lahko začasno prekine oz. odstopi od splošno uporabljenega urnika opravljanja storitev. O omejitvi oziroma prekinitvi opravljanja storitev je ponudnik storitve dolžan obvestiti stranko, ki je telegram že naročila oz. mora obvestilo objaviti na naslovni strani www.spomincica.com.
V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

14. Pravila nagradnih iger

Splošne določbe
Organizator nagradne igre je podjetje Tina Primc s.p., Kamniška cesta 19, Rodica, 1230 Domžale (v nadaljevanju "organizator"). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah (v nadaljevanju "udeleženec").

Pravica in pravila sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnih družabnih omrežji Facebook, Instagram, itd.  lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnih družabnih omrežji pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb "Všeč mi je" oziroma "Like", razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

Nagradno žrebanje in podelitev nagrade

• Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
• Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
• Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti/sporočilu prek družabnih omrežji, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku treh (3) dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka in telefonska številka) na naslov info@spomincica.com. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku treh (3) dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
• V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.
• Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov info@spomincica.com.
• Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani www.spomincica.com.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.
16. Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat.

16. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Morebitne pisne pritožbe glede dokazane nedoslednosti oz. glede napačne vsebine pošiljke pri dostavi telegrama porodnici uporabniki pošljejo ponudniku preko elektronskega poštnega naslova info@spomincica.com ali po klasični pošti na naslov: Tina Primc s.p., Kamniška cesta 19, Rodica, 1230 Domžale. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pisna pritožba mora biti podana najkasneje v sedmih (7) dneh od dostave telegrama in mora biti natančno vsebinsko obrazložena. Po preteku tega roka kupec izgubi pravico zahtevati povračilo denarja od ponudnika storitve. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Predvideni rok za reševanje reklamacij je petnajst (15) dni, v nasprotnem primeru lahko kupec vloži pritožbo na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS.
Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

17. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta www.spomincica.com.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

18. Pravno obvestilo

Spletno mesto www.spomincica.com in objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njim. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka Spominčica), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.
19. Podatki o podjetju
S spletno trgovino www.spomincica.com upravlja:

Tina Primc s.p., Kamniška cesta 19, Rodica, 1230 Domžale, Slovenija
ID za DDV: SI31260152
Matična številka: 8512639000
Poslovni račun odprt pri Novi Ljubljanski banki d.d. : SI56 0231 0026 3259 271
SKD: G47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
Telefonska številka: +386 41 352 256
E-mail: info@spomincica.comŽelimo vam čudovito nakupovalno izkušnjo.


Vaša Spominčica